Депеш Мод отново в България

Британските ню уейв икони Depeche Mode идват отново в България! Това е водещата музикална новина от тази седмица, след като беше  потвърдена, както от самите музиканти, така и от организаторите на шоуто за България – "София мюзик ентърпрайсиз". Събитието ще връхлети феновете на бандата на 12 май 2013г., а арена на музикалните действия  ще бъде стадион "Георги Аспарухов".

За протокола ще кажа, че групата гостува у нас за пръв път през 2006 година, когато изнася грандиозен спектакъл пред 40 000 зрители. След като през 2009г. турнето на Depeche Mode беше прекратено, поради здравословни проблеми на вокалиста и фронтмен на бандата Дейвид Геън, сега британските алтърнатив музиканти продължават шествието си по световните сцени, от държавите, в които не успяха да изнесат концерти през въпросната година. Това турне е свързано и с новия албум на групата, който се очаква в началото на идната година.

Не е нужно да споменавам многобройните хитове на англичаните, които от издаването на първия си албум през 1981г. досега са продали над 100 милиона копоия от своите албуми. Само ще кажа, че онези, гледали техни кoцерти, без значение дали по телевизия или на DVD знаят че спектакълът е гарантиран до последнята минута. Билетите за грандиозното събитие вече са в продажба на цени между 50 и 150лева.

 

david gahan

 

 

За автора

Вашият коментар