Студенти от НАТФИЗ играят „Илюзията“ в Драматичния театър

Студенти от магистърска специалност „Актьорско майсторство“ в НАТФИЗ ще изненадат пловдивската публика довечера с премиерата на "Илюзията" по Пиер Корней. Постановката е на режисьора и педагог Маргарита Младенова и нейния ученик – Стилиян Петров. Представител от Драмата е младият актьор Любен Кънев.
Има нещо прелестно в опита на ранния Корней в този текст. Той отправя предизвикателство към твърдите поетични конструкции. На въпросите: „Какво е човекът“ и „Какво е животът“, той отговаря „Не знам“, заяви проф. Маргарита Младенова.
А какво има предвид Корней под „илюзия“? Може да означава много неща. Например: любовта като „обичам теб“ или „обичам и теб“. Какво тогава се случва с верността? Двама мъже, влюбени в една жена. Какво става с приятелството им? На такива и подобни въпроси ще си дадем отговор след представлението довечера в Камерна зала. Студенти играят в тази трудна постановка, защото са все още деца и сега прохождат. Тази вечер е срещата им с истинската публика, добави Младенова.
Участвам в този проект главно заради възможността си да работя с моя учител – Маргарита. Продължавам да се развивам и да се уча от нея, сподели Стилиян Петров. Преводът на „Илюзията“ не е оригиналният. Артистите си имат своя собствена версия, в която се забелязват разлики откъм персонажите, диалозите и конфликтите.
Младенова изрази силната си симпатия към Пловдивския театър и към грижата, която е полагал директорът Кръстев към екипа. Атмосферата е най-важна, тук я има.! Този театър е абсолютно автентично европейско пространство за създаване на изкуство, категорична беше Маргарита.
 
Автор на статията и снимки: сайта plovdivweek.com
 

За автора

Вашият коментар