Джаз вечер в Петното

Тази вечер, 08.04.2013г. в „Петното“ в Пловдив  любителите на джаза могат да се насладят концерта на група Канопус. Бандата е основана през 2005г. от Цветан Георгиев и Димитър Льолев.  Към настоящия момент членовете на група Канопус са: Цветан Георгиев-барабани , Димитър Льолев-саксофон , Ангел Димитров –китара и най-новото попълнение- Радослав Славчев-бас и Любо Цанев- клавишни.

Стилът на Канопус е типичен фюжън, което се определя от разнопосочните вкусове на членовете на групата.   Димитър Льолев съчетава чудесно суинг с български етно ритми и звучене.  Ангел е типичен представител на българската народна музикална школа, свирейки виртуозно на тамбура, но в същото време е и перфектен и завладяващ рок китарист.  Силата на Цветан е в латино и афро ритмите.  Любо Цанев през последните 15години е живял и свирил в САЩ. Там той се е изградил като перфектен джаз пианист.  Радослав Славчев чудесно споява всички тези различни музикални стилове с прекрасното си и стилно свирене на баса.

Името Канопус е име на една от най-ярките звезди на небето , по която се ориентират всички мисии до планетата Марс.  То чудесно подхожда на претенциите за новаторство на музикантите от фюжън квинтет Канопус.

Началният час на събитието е 21.30.

 

За автора

Вашият коментар