Историята на котарака Боб

Един истинки разказ споделен от един необикновен сайт

На пръв поглед Боб е обикновен рижав котарак, но не съвсем. Именно той променя живота на Джеймс Боуен, който е бил наркозависим. Историята на Боб и Джеймс започва в Лондон през 2007-ма година. През една  мартенска нощ пред вратата на апартамента на Джеймс се появява оранжев котарак в окаяно състояние, болен и умиращ от глад.

По това време Джеймс се бори със зависимостта си от наркотици и не е склонен да се грижи за котка. Започва да търси стопаните на бедното коте, но разбира, че  всъщност котаракът е уличен. Джеймс започва да се грижи за него, въпреки скромните си приходи. Той му купува лекарства и храна и скоро Боб се възстановява напълно.
catbob5
След това Джеймс Боуен решава да пусне котката на свобода, но това не се случва, тъй като Боб не иска да се отдели и за секунда от него. В крайна сметка Джеймс решава да задържи Боб, защото винаги е обичал котките.Джеймс и Боб привличат все повече вниманието на хората. Минувачите започват да носят различни играчки, лакомства, шалчета и одеяла на Боб. Хората ги снимат и качват техни клипчета в You Tube и социалните мрежи.
Един ден литературният агент Мери Почнос ги забелязва и предлага на Джеймс да издадат книга за историята му с Боб. Джеймс се съгласява и шест месеца по-късно книгата вече е факт. Тя се радва на огромен успех и бързо се превръща в бестселър. А в момента се водят преговори и за екранизирането ѝ.
catbob.4jpg
Добрата новина е, че днес Джеймс вече не е зависим от наркотиците благодарение на своя приятел и партньор – Боб. Те все още излизат на улицата с китарата и ще продължават да го правят, тъй като и двамата обичат това занимание.
Пред вестник „Дейли мейл” Джеймс споделя: ”Аз никога не бих казал, че съм негов стопанин. Ние сме партньори.”
catbob3
catbob2
Видео за котката Боб може да видите тук!
Статията е предоставена на mediacafe.bg от сайта Wonders.bg
 

За автора

Вашият коментар