Lora Zombiee – Градското изкуство (снимки)

Хубавото на това да си странен е, че винаги се намира някой, който да те хареса. Младата художничка Lora Zombie е най-представителният пример на тази мисъл. Тя е родена 30 май 1990 година в Русия. Изкуството, което създава може да се нарече концептуален Гръндж. Lora Zombie е самоука художничка, илюстраторка, повлияна не само от други художници, но и от музиката, която слуша.
Вляние й оказват имена като: Джейми Хюлет (създателя на илюстрациите на Gorillaz), Иън Франсис (Английски художник- Илюстратор), Banksy (Световноизвестен художник на графити, Англия), Ашли Уйф и музикалните групи Radiohead, White Stripes, Nirvana, IAMX и други.
lorazombiee2

Въпреки, че е родена в страна с прекалено много политическо изкуство, там където ако нямаш художествено академично образование оставаш непризнат от държавата художник, талантливата Lora Zombieе до момента има над 39 762 фена на страницата си във Facebook и нейните творби се продават изключително успешно.

Интересните и различните й възгледи относно изкуството са новаторски и свежи и чудесно пасват на новата вълна ”Модерно”, която залива обществото по цял свят. А това, че то се оценява изключително много я кара да твори още и още. Lora Zombiee споделя, че през 2009 година преживява тежка катастрофа, чрез която е получила увреждане на мозъка. А скуката от телевизионния екран, докато тя оздравявала, я кара да започне да рисува неща, от които се вълнува.

lorezombiee_art

 

Lora Zombiee създава картините си с акрилни бои, маслени бои или маркери, а работата й е концентрирана в много различни теми и жанрове, които споделят мислите за самота, суровата действителност, засягаща наивното съществуване, неяснотата на човек и отдалечеността му от заобикалящия го свят. В изкуството й липсва последователният сюжет, но то до някаква степен й помага постоянно да се развива, без да отегчава с еднообразие.

И както се казва „От Русия с Любов” Lora Zombiee обезателно печели световно признание за шареното си въображение, пъстрата изразителност и приток на фантазия. Тя вече има издадени няколко книги със творбите си, а илюстрациите й се предлагат като шампи на дрехи, обувки, чанти, аксесоари, панели за телефони, лаптопи, таблети и прочее..Младата художничка работи с няколко галерии в родната си страна, прави обложките на музикални банди, а почитателите й си татуират нейни илюстрации по тялото.

Въображението на Лора е неизчерпаемо, вдъхновено от идеалите на хората, от заблудата, в която живеем и необятното, което не познаваме.

lora-art

 

За автора

Вашият коментар