Започна записването за кастинга за Open Student Fest 2013

За 6-та поредна година, и за първи път в 6 дни, студентите в Пловдив се подготвят за най-голямото си събитие Open Student Fest. И естествено то се провежда в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата. „Open student fest” е празничен фестивал за всички студенти от различните Висши училища и естествено всички пловдивчани, които невеолно ще станат негови съучастници. Вчера станаха ясни дните за провеждане на кастинга на Мис и Мистър Академика. Те ще са в дните от 22 до 24-ти Април за различните университети.

  • 22.04. Понеделник: ПУ и АМТИИ
  • 23.04. Вторник: АУ, ТУ и КИА
  • 24.04. Сряда: УХТ, МУ и ЕКИУ
На кастингите ще бъдат избрани по две момичета и две момчета от Висше училище, които ще се борят за титлите Мис и Мистър Академика 2013, а самият конкурс ще се проведе на 17.05.2013 в Античен театър Пловдив от 20:00 часа. За да се запишете за участие в кастинга, трябва да посетите сайта или потърсете Студентски съвет на вашето Висше училище!
openstudentfest2012
 
Фестивалът се организира от Студентските съвети на ВУ в град Пловдив за техните колеги с цел да се повиши тяхната активност, инициативност и ангажираност към обществото и участието им в културния живот. Парите от таксите и тази година ще се дарят благотворително за закупуване на живото необходими лекарства за децата с онкологични заболявания в отделението по детска хематоонкология гр. Пловдив, към УМБАЛ”Св.Георги”, обслужващо болни деца от цяла Южна България.
 
Отделението е едно от трите държавни отделения, специализирани за детска хематоонкология. През него ежемесечно преминават около 200 деца с онкологични заболявания. Всяко дете преминава през няколко курса на лечение, а всеки курс се извършва с около 20 ампули от лекарството л-аспаргиназа, чиято 1 ампула е на стойност 100лв. Лекарството към момента не се субсидира или финансира от страна на държавата. Част от събраните средства ще бъдат използвани за освежителен ремонт на отделението, с цел да се подобри средата, в която децата прекарват не малко време от дните си. Също така при възможност ще се направи и рампа, която да улесни всички деца в клиниката по детски и генетични заболявания към УМБАЛ”Св.Георги”.

Организатори на Open Student Fest са Студентските съвети при: Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”; Медицински университет; Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство; Аграрен университет; Университет по хранителни технологии; Технически университет София – Филиал Пловдив; Европейски колеж по икономика и  управление; Колеж по икономика и администрация.

 

За автора

Вашият коментар