Едно от значимите събития в областтта на музиката See Me

Едно от значимите събития в областтта на музиката за югоизточна Европа, тази година ще се проведе за седми път. South-East European Music Event (SeeMe) стартира през 2006 година. Отчасти фестивал, отчасти конференция, отчасти място за срещи и контакти, SeeMe събира на едно място музикални и бизнес лидери, които са винаги стъпка напред в непрестанно променящия се музикален пазар. През годините  SeeMe успява да се превърне в сериозно международно събитие с ярък и разнообразен спектър от дейности.

За последните 5 години SeeMe събира на едно място повече от 2000 специалисти, които са посетили конференцията, фестивала, наградите и другите събития. Повече от 150 световно признати говорители в над 120 сесии и панелни дискусии са обменили знания, ноу-хау и визия за бъдещето на музикалния бизнес, продуцентството, продажбите, правата, и много други горещи теми свързани с музикалния свят.

Тази година SeeMe се провежда между 25 и 27 септември. Организаторите са подготвили доста интересна програма, в която ще се включат международни специалисти от едни от най-големите компании за управление на музикално съдържание, дистрибуция и маркетинг YouTube, Mixcloud, The Orchard, FRUKT, Berklee College of Music и др. Те ще обучават музиканти в София, ще представят световни модели за менажиранена музикални продукти, артисти и проекти. 

Програмата на SeeMe 7включва теми като: как да обвържем своя музикален продукт с марка– информация от кухнята от големи международни компании; как да достигаме до медиите – демо от глобална PR агенция за управление на музикални проекти, работила с фестивали като EXIT; как да се възползваме от новите технологии за разпространение и управление на музикален продукт (YouTube, Mixcloudи др.); управлениe на авторски права и лицензиране за максимална полза – проф. Алън Баргфреде от Berklee College of Music и др.

Мастър класове от Sound Ninja – демонстрация и открит урок по продуциране на електронна музика и DJ Академия, водена от Metropolis, ще съпътстват 3-дневната програма на събитието.

SeeMe 7 отново отваря врати и за музиканти и изпълнители, които да представят свое готово парче пред световни експерти и да получат насоки по време на специално организирана сесия за прослушване (Listening Session).

Сред специалните акценти на тазгодишното издание на музикалната конференция е официалният старт за Югоизточна Европа на най-голямата кампания за повишаване на ангажираността към енергийната ефективност на музикалните събития, фестивали и клубове – EE MUSIC. Целта на инициативата е да помогне на организаторите на музикални събития да въведат и използват устойчиви решения за своите проекти. EE MUSIC ще обхване 27 страни и в рамките на кампанията ще се проведат обучения и работилници с фокус управление на енергията за професионалисти от музикалната индустрия, енергийни консултанти и др.

На EE MUSIC уеб платформата организаторите на събития и собственици на клубове имат възможност да се запознаят с най-добрите международни практики, както и да измерят и проследят безплатно въглеродния отпечатък на своя проект на специално създадения за целта калкулатор EE MUSIC IG Tools. EE MUSIC се осъществява с финансовата подкрепа на програма "Интелигентна Енергия Европа” на Европейската Комисия.

И тази година конференцията ще бъде озвучена от клубни събития. Столични клубове, партньори на SeeMe, ще организират редица партита, не само за гости на конференцията, но и за музикалните фенове. Част от програмата е и представянетона проекта NEXT TV от българската музикална телевизия BOX TV.
 

Източник:timeart.bg

За автора

Вашият коментар