Празнуваме спечелването на „Европейска столица на културата 2019“ с 500-метрова маса на Главната

Победата в надпреварата за Европейска столица на културата през 2019-а година ще бъде отбелязана в събота с общоградски празник. Рекордно дълга 500-метрова маса ще бъде поставена по Главната улица от Римския стадион до общината.

Седмица след обявяването на добрите новини, че Пловдив ще бъде Европейска столица на културата през 2019-а в един от най-активните и оживени уикенди в годината, когато в града ни се случат още десетото юбилейно издание на Нощ на музеите и галериите и Фестивалът на цветовете, Пловдив ще празнува "Заедно" с всички граждани и посетители на града.

Празненството ще започне в събота (13.09.) от 11 ч. на площад „Стефан Стамболов“, от където до Римския стадион ще бъде разположена 490-метрова маса, на която гражданите ще могат да се съберат, да отпразнуват победата на града и да споделят своите очаквания за 2019-та.

В 12:55 часа на Римския стадион кметът на град Пловдив инж. Иван Тотев ще вдигне тържествен тост за спечелването на конкурса Европейска столица на културата през 2019 г. Словото ще бъде последвано от изпълнение на „Наздравица“ от операта „Травиата“ със солист Ивайло Михайлов от хора на Държавна опера Пловдив.

„Пловдив 2019“ ще се включи в Нощ на музеите и галериите на 13.09. с организирането на ЕСК лаундж зона/информационен пункт, където посетителите ще могат да се запознаят с инициативата, кандидатурата на Пловдив и програмите на бивши и бъдещи столици. Мястото на събитието е фоайето на Синята къща, офиса на „Пловдив 2019“ (ул. „Арх. Христо Пеев“ 6). 

В двора на къщата пък ще бъдат изложени подводни фотографии на Мартин Христов. Офисът на „Пловдив 2019“ ще бъде отворен от 19 до 1 часа.

За автора

Вашият коментар