Феерия от музикални стилове за 10-та годишнина на Трио Сопрано (СНИМКИ)

Една вълшебна вечер изпълни препълнената зала на Дома на културата "Борис Христов" за 10-та годишнина на първото женско трио

Благотворителната кауза на трите дами и приятели събра близо 10 000 лева, които ще бъдат дарени на Детското онкохематологично отделение на УМБАЛ “Св. Георги”

10 години Трио Сопрано и приятели – един възхитителен концерт изпълнен с оперна музика, пренасящ ни през различните десетилетия, събиращ в себе си стилове като фолклор, рап, естрада и още, и още. Концерт, който сам по себе си е смисъл излизащ от рамките на стандартите, в който най-важната дума сякаш е доброта. Доброта, разливаща се в борбеност, сила и издръжливост, за да превъзмогне времето и да покажеш, че хубавата музика е над него. Доброта, която разбива всички стени, пълни зали и изгражда приятелства. Доброта, която не може да бъде фалшива, защото зад нея има само едно, а именно това да създаваш и да раздаваш. А най-голямата награда за триото за тези 10 години е препълнената зала от приятели. 

Ако някой през далечната 2009-та година на 26-ти февруари би си помислил колко смели могат да бъдат мечтите на три момичета от АМТИИ – Петя, Биляна и Габи, то със сигурност не е и подозирал най-малко от това, което те представиха вчера в Дома на културата "Борис Христов" пред препълнената зала. Трио Сопрано е един възхитителен проект, който заслужава огромно внимание. Заслужава го, защото е изпълнен с каузи, качествена музика и текстове.

Проект, който с годините се превръща в семейство и обединява стотици хора около себе си, за да раздава любов. 

Пример за това може да бъде всяка една песен от богатия репертоар на трите прими, но една се отличава и те накара да настръхнеш. "Има надежда" е с божествен текст изпълнен със смисъл, с любов и с надежд. Ангелските гласове, които правят изпълнението перфектно и приказно красиво подкрепят каузата на Фондация "Искам бебе" и сътворяват това, което няма как да не те накара да настръхнеш.

На сцената в Дома на културата до Петя, Биляна и Габи се качиха Веселин Маринов, Ивана, един от най-големите фолклорни гласове Росица Пейчева, Иван Динев – Устата и невероятните танцьори от формация “Елика”. Изключително вълнуващо за всички бе да чуят как оперните прими преминаваха през различните жанрове и редуваха изпълнения със своите приятели, които трудно може да видиш. 

"Да слееш операта с рапа е много смело решение, но ние сме такива. Радваме се, че се получи нашата колаборация с Иван Динев. А за приятелството ни с Веселин Маринов няма какво да кажем. Ние сме заедно още от самото начало и винаги сме се подкрепяли", сподели Биляна Дажалева – Андрончева за mediacafe.bg веднага след концерта. 

Огромна благодарност те отправиха към доц. д-р Тони Шекерджиева – Новак – преподавателят им в АМТИИ, която им дава началния тласък.

Момичетата отправиха специален жест, като я уважиха с огромен букет в средата на концерта.  

“26 февруари преди десет години бе деня, в който за първи път се спомена думата Трио Сопрано. Заговори се за женска формация и тогава направихме първата среща, за да говорим как ще започнем, кои песни ще бъдат в нашия начален репертоар и това беше нашето първо общо събиране, затова го празнуваме като наш рожден ден. Чувстваме го като много специален ден – споделят момичетата, а Биляна, която заедно с Петя е от първия ден на формацията допълва 

"Тази година на 26 февруари се върнах назад във времето и си казах –

“Ако знаех какво ми предстои в този ден, едва ли толкова спокойно щях да вървя към Академията тогава за поредна сутрин”.

Габи се присъединява към Трио Сопрано преди три години и половина. За нея Петя казва, че е изключително пълноценен, всеотдаен и ангажиран партньор.

“Тя е много важна за нас. Нямахме никакво усещане за нещо различно. Даже напротив. Усещахме се сплотени, все едно сме работили много отдавна заедно. Нямаше период на адаптация между нас. Притеснявахме се малко в началото как ще тръгнат нещата, но всъщност всичко беше много гладко. И даже откакто сме в този състав, нещата ни се случват и по-бързо, и по-лесно. Доволни и щастливи сме, че Габи е с нас”, признават Петя и Биби.

Трио Сопрано зарадваха своите приятели и с новия си видеоклип “Голяма любов”, който бе разпространен само ден преди самия юбилея. Лентата пренася зрителя в приказка за любовта, през погледа на трите сезона – пролет, лято и есен.  

Концертът приключи с най-обичаната българска песен "Моя страна, моя България" на Емил Димитров, а сцената се изпълни с детски усмивки, които преливаха в съзвучие с ръкоплясканията от залата. 

Очаквайте видеото на 4K Studio от концерта съвсем скоро!

Още за концерта и Трио Сопрано може да видите ТУК и ТУК

СНИМКИ: Илия ДИМИТРОВ

Вашият коментар