Пловдивска болница спечели приз за най-добра родилна клиника в България

Пловдивската АГ болница „Селена“ спечели награда за „Най-добра родилна клиника“ за 2019 година от класацията „Специалистите, на които имам доверие“.

С признание беше отличен и член на екипа на болницата – „Неонатолог на годината“ е началникът на неонатологичното отделение д-р Мария Нещерова. 

Наградите бяха връчени тази неделя по време на десетото издание на „Форум бременност и детско здраве“ в София. Класацията „Специалистите, на които имам доверие“ се организира за трета поредна година от puls.bg и включва четири категории – акушер-гинеколог, акушерка, неонатолог/педиатър, родилна клиника. Тя се контролира изцяло от пациентите – победителите се определят на базата на най-много получени гласове. 

За АГ клиниката това не е първа подобна награда – тя печели признанието и през изминалата година. Проф. Благовест Пехливанов – началник на акушеро-гинекологичното отделение, прие наградата като изрази благодарността на целия екип и сподели, че техният стремеж е свързан с превръщането на това в традиция и с желание през следващата година болницата да се изкачи от четвърто на трето място по брой раждания в страната. 

Наградата „Неонатолог на годината“ беше приета лично от д-р Нещерова, която изрази огромната си признателност. Тя сподели още, че щастието, което екипът ѝ и тя самата изпитват ежедневно при всяко излекувано и изписано дете, е най-голямата награда и не може да бъде описано с думи. 

Представители на болницата са отличавани и в предишни години. Ак. Динка Негалова и ак. Катя Павлова – и двете част от екипа на „Селена“ от самото ѝ създаване, са награждавани в категория „Акушерка на годината“ през 2016 и 2018 година. 

Повече за Селена може да намерите ТУК

Вашият коментар