Гърците Аерико за първи път в Пловдив

Пловдивчани ще се насладят на един концерт на Аерикό – Συναυλία του "Αερικό. Групата гостува за първи път в Пловдив, а за своето събитие те са избрали клуб Библиотеката.

Името им носи в себе си усещане за свобода, за лекота, за полет и за вдъхновение. Те са от Халкидики, но всъщност са отвсякъде. Защото докосват душата отвъд времето и мястото. Пренасят ни където пожелаем, за където си мечтаем… С тях се отваря сърцето и намира вътрешната си музика.

Аерикó изпълняват песни на любимите ни гръцки автори: Теодоракис, Хадзидакис, Манос Лоизос, Сократис Маламас, Харис Алексиу, Танасис Папаконстандину… Тези песни са поезия — разказват истории за вечните неща от живота, но по един особено близък и затрогващ начин. За да ги разберат и тези от нас, които не говорят гръцки, тектовете ще бъдат преведени и прожектирани на екран.

Един вълнуващ глас, китари, бузуки и перкусии — това са Аерикó. Да посрещнем пролетта с тях, с радост и усмивка, да танцуваме и пеем заедно! Насладете се на едно незабравимо преживяване, което ще ни върне в тази Гърция, която познаваме и обичаме… или ще ни я покаже за първи път, такава, каквато е — откровена, едновременно весела и понякога тъжна, но винаги светла и влюбена в живота!

вход: 10лв.

дата:27-ми март 2015г.

място:Библиотеката

Вашият коментар