Hayes & Y отново у дома за малко турне

Четвъртък бе малкия петък благодарение на Hayes & Y!

Четвъртък е познат като “малкия петък” и Пловдив отново го доказа. Последните летни дни се изнизват, но това съвсем не значи, че възможности за забавления липсват. Вчерашната вечер предложи на пловдивчани истинска шведска маса от събития. Едно от най-дългоочакваните, за феновете на индий музиката, беше първият концерт от мини-турнето на Hayes & Y. 

Групата обяви първите си дати за 2020 още в началото на годината, но пандемичната обстановка промени доста планове в световен мащаб. Въпреки това момчетата направиха всичко по силите си и с щипка късмет, завръщането им в България е факт. Малкият им тур включва три дати, както следва – начало в Пловдив, втора вечер в столицата и един морски финал във Варна.

Концертът в Града на тепетата се разпродаде още ден преди старта си. Бройките бяха ограничени, заради COVID-мерките, но интересът беше така голям, че на всички тераси и ъгълчета около Конюшните на царя (където се състоя гигът) се мяркаха фенове. Малко след уречения час – lights, sound, action! Още с първото парче All pressure/No pleasure музикантите грабнаха публиката. Последва сет от най-популярните и обичани техни песни.

Вкусихме и най-новото от кухнята на Hayes, а именно Call the police, която бе пусната в музикалните платформи едва на 7-ми август. С всеобщия фаворит Disaster момчетата буквално запалиха сцената и краката на посетителите. Бурни аплодисменти и финал. Или?! Биз!

Любимата Make no sound, на която в едно пееше бандата и публиката, последвана от Always so simple, always so cold. И … втори биз! Ако си музикален меломан знаеш какво щастие е повторното излизане на любимите ти изпълнители на подиума, а трето такова е нещо като…подранила Коледа. Няколко минути радостните възгласи на феновете не спираха. Момчетата от групата изглеждаха озарени и обнадеждени. На това се казва добър старт!

Вашият коментар