Пловдив се обединява за Ангел – момчето с голямо сърце!

В рамките само на няколко часа тази вечер едно момче от града под тепетата започна да обединява своя роден Пловдив. Прави го с добротата, която излъчва, с голямото си сърце, без даже и да подозира, колко много хора желаят бързото му възстановяване. За по-малко от 4 часа пловдивчани, известни с големите си сърца, направиха дарения в размер на 30 хиляди лева. Разбира се това е една малка капка, но ние вярваме, че крайната цел ще бъде изпълнена, защото силното му семейство, многобройните приятели и  всички хора ще вдъхнат кураж на Ангел, за да се пребори в този труден момент.

Mediacafe публикува историята на Зорница Танева в подкрепа на Ангел Краевки.

„Здравейте, хора с добри сърца!

Не съм очаквала, че ще се наложи някога да пиша следващите редове, за да се обърна спешно за помощ към вас, но съдбата ни поставя неочаквани препятствия.

Един от най-прекрасните хора, които познавам, е изправен пред тежка битка за живота си срещу рака!

Ангел е от град Пловдив – сърцат съпруг, верен приятел и баща на 3 малки деца.

В края на месец юли, щастливи и с много мечти за бъдещето, Ангел и семейството му ненадейно се сблъскаха с кошмарната диагноза остра миелоидна левкемия.

Лечението му започна веднага, а всички близки и приятели на Ангел преживяваме огромен шок. Той е на 34 години, спортува, живее и се храни здравословно и изведнъж го връхлита това коварно заболяване. Всички знаем, че не сме застраховани, но сякаш живеем с мисълта, че “на нас и близките ни не може да се случи”…

Затова обаче сме хора, за да си помагаме в тежки ситуации.

В момента Ангел се лекува в Клиниката по хематология в Пловдив и му предстои втори курс на химиотерапия, но за пълното му възстановяване е необходима скъпоструваща трансплантация на стволови клетки в Германия.

Необходимите средства за лечението, съпътстващите го разходи и последващите процедури, са огромни и непосилни за едно нормално семейство. Тепърва очакваме оферти от две болници в Германия, като веднага щом имаме точна сума ще я споделим с вас в кампанията. За съжаление, нямаме надежда, че тя ще е по-малка от заявената в момента.

Това е причината да се обърнем с надежда към всички хора с добри сърца.

Вярвам, че ще откликнете и ще се включите в сбъдването на най-съкровената ни мечта – тази за здраве и бъдеще на един достоен млад мъж. Вярвам, че ЗАЕДНО ще успеем да се справим и да му помогнем да се пребори за своя живот, за да се грижи за прекрасното си семейство.

Нека дадем шанса на Ангел да види как растат трите му прекрасни дечица!“

Зорница Танева

Как може да помогнете на Ангел Краевски в борбата с коварната болест – вижте в Helpkarma ТУК

За автора

Вашият коментар