Холандец спечели Европейското по Beatbox в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Холандският шампион B-art спечели Европейското по beatbox, което се проведе този уикенд в града под тепетата по време на третия Street Masters. Той заслужи едно от трите най-престижни световни отличия, след като се пребори с тежката конкуренция от 16 представители от различни европейски страни. На финала B-art елиминира SidFx от Англия и спечели втория European Beatbox Masters. Британецът пък, който за втора поредна година достига до финал в Пловдив, отново не успя да грабне титлата, но се представи на страхотно ниво. 

В женските битки се престрашиха 3 участнички, които се състезаваха на различна от мъжкия батъл системата, с точкова система от 1 до 100 момичетата "се биха" всяка срещу всяка, като в крайна сметка победата отиде във Flashbox (Фарнция), която елиминира настоящата световната шампионка от Щатите. 

Участниците, които се качиха на сцената на Цар Симоеновата градина в третото по престиж състезание по Beatbox, след Светновото първенство и Grand beat box – Швейцария, пристигнаха от различни краища на Европа, като Англия, Белгия, Гърция, Франция, Германия, Холандия, Швейцария, Румъния. Водещи на първия ден на Street Masters бяха Део и германeцa Bee Low, а в журито бяха Скилър, Печенката и Мако. 

Не по-малко интересно бе и при графитите, където 5-ма представители от Пловдив и 3-ма от София се състезаваха по темата #Folowme. Победата бе за Illy23, който изобрази на платно 2х2 метра своята майка и сестра си и изпълни абсолютно всички критерии – оригиналност, техника и идея на журито

Преди състезанието в петък, на Световния ден за борба с наркотиците, на подиума се качиха някои добре познати пловдивски музиканти, които изпълниха песента "Линията на живота". Весела Бонева, Николай Николов (Ni.Co), Litter Jack и Тодор Гаджалов, както и актьорът Стилиан Димитров призоваха младите хора в Пловдив да забавляват без забранените стимуланти. Те стартираха своята масова кампания преди година, като към нея се включиха доста пловдивски творци, нещо, което не бе правено в града под тепетата през последните години.  

Вашият коментар