Кисмет ни представя на Евровизия

"Кисмет"  е името на песента, с която Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи  ще представят отново България на финала на песенния конкурс "Евровизия 2013" в Малмьо, Швеция. Песента събра най-много точки от гласовете на зрителите и специално жури и така се нареди на първо място. Тя беше избрана измежду общо три песни на изпълнителите, като останалите две бяха "Дзупай, либе босо" – с бийтбоксера Скилър и Цветелин Грудански-Джами, и "Само шампиони".

Фаворитът на журито, в състав Мария Ганева, Маргарита Хранова, Ясен Козев, Николай Янчовичин, Георги Андреев, беше "Само шампиони". Янка Рупкина и нейният внук Георги Василев-Бимбо поздравиха Елица и Стунджи, докато течеше гласуването, с атрактивната песен "Гласът на България", съчетаваща фолклор и модерно звучене.

Победителката на "Евровизия" за България за 2011 г. Поли Генова също се включи с нейната песен "На инат". Участниците в "Евровизия 2013" от Швейцария – групата "Heilsarmee", бяха специални гости на българския финал за най-популярния песенен конкурс на Стария континент.

В специален видеопоздрав участниците от Гърция – Коза Мостра и Агатонас Яковидис с песента "Alcohol is Free", пожелаха успех на Елица и Стоян, за които това е второ участие в "Евровизия" – през 2007 г. те спечелиха пето място.

Двата полуфинала и големият финал на "Евровизия" ще бъдат на 14, 16 и 18 май 2013 г., а България ще се състезава във втория полуфинал.

evroviziya-2013-tvoeto-radio

 

За автора

Вашият коментар