Китайският аналог на цигулката зазвучава на Античния

Китайските варианти на традиционните инструменти цигулка, виола, флейта и различни ударни инструменти могат да чуят пловдивчани на Античния театър в края на другата седмица. В Пловдив пристигат музикантите от Камерния оркестър на Забранения град в Китай. Концертът е на 13 септември, събота, от 20 часа на Античния театър. Виртуозните музиканти са от престижната Китайска музикална консерватория.  Изпълненията им включват както композиции на съвременни автори, така и традиционни китайски класики  с модерен аранжимент.

Оркестърът носи името на Забранения град, който почти 5 века е бил дом на императора и неговото семейство в Пекин, както и церемониален и политически център на китайското правителство. Считан за един от най-елитните камерни състави,   препоръчвани и популяризирани от Китайското министерство на културата, оркестърът свири с огромен успех в редица държави, между които Австралия, Нова Зеландия, Полша, Русия, Мексико, Куба, Израел и др.

Концертът на Камерния оркестър на Забранения град  е предвиден от 20 часа, за да може зрителите да се включат след него в Нощта на музеите и галериите в града. Билети се продават в Билетен център пред Общината.

За автора

Вашият коментар