Успех, Пловдив!

Днес Пловдив ще направи последната стъпка в дългия път на кандидатстване за Европейска столица на културата през 2019-а година. 

От края на 2011-а година, когато фондацията „Пловдив 2019“, която организира кандидатурата ни, започна работа се измина много дълъг и труден път до днес, когато градът ни е на финалната права със съвсем реални шансове да спечели приза в равна битка със София, Велико Търново и Варна.

В двата дни – 4 и 5 септември, четирите града ще направят своите презентации пред журито, което оценява кандидатите. То е съставено от 7 члена от Европа и 6 от България.

Пловдив ще се представи днес, в 14:00 часа, с екип от 10 души, поведени от кмета инж.Иван Тотев и зам.-кмета Стефан Стоянов. 

Заедно с тях в презентационния екип влизат членовете на „Пловдив 2019“ – Геника Байчева, Радостина Георгиева, Стефка Цанева, Валери Кьорлински, както и юристът Марта Божикова, икономистът Георги Стоев от Industry Watch, издателят Манол Пейков и архитектът Любо Георгиев.

(Селфито е направено преди минути от хората, които ще представят Пловдив пред комисията  на Европейска столица на културата 2019 в 14:00 часа)

Решението дали Пловдив ще стане Европейска столица на културата ще бъде обявено след като всички градове се представят пред журито – последни ще бъдат Велико Търново в петък следобед.

Обявяването на предложението на журито ще стане в петък около 17:30 часа на церемония, която може да проследите mediacafe.bg.

Успех, Пловдив!

За автора

Вашият коментар