Ромео и Жулиета на 30-ти в Дом на културата

Носителят на „Аскеер 2014“ за най-добро представление „РОМЕО И ЖУЛИЕТА“  от Уилям Шекспир ще могат да видят пловдивчани на 30-ти септември от 19 часа в Дом на културата „Борис Христов“ .

 „РОМЕО И ЖУЛИЕТА“ бе определен като „НОМЕР 1“ за представление и сценография, а номинациите на спектакъла бяха цели 4. Спектакълът “Ромео и Жулиета” на Габровския драматичен театър, който се превърна в сензация на сезона, ще бъде представен в Пловдив. Постановката на режисьора Петринел Гочев получи две номинации за наградата “Икар” и четири – за “Аскеер”. Спектакълът изненадва с интересни творчески решения.

 По препоръка на режисьора е направен нов превод на шекспировата любовна драма, който звучи много земно, съвременно и коренно различно от това, което сме свикнали да чуваме. Музиката също е оригинална, дело на българина Димитър Пенчев, който живее в Канада и преподава в САЩ. Различно е и сценографското решение на Юлияна Войкова-Найман, вероятно заради факта, че режисьорът е скулптор и художник.

Петринел Гочев споделя, че се е готвил за своя прочит на “Ромео и Жулиета” повече от 10 години. Открил е своята Жулиета в лицето на актрисата Гергана Змийчарова, която беше номинирана за националните награди “Икар”. Заедно с нея на сцената ще видим още осем млади актьори от габровската трупа – Димо Димов, Елизабет Попова, Мирослав Симеонов, Надежда Петкова, Николай Бързаков, Петко Петков, Силвия Чобанова, Светослав Славчев. Те играят 20 роли и влизат в по няколко ясно различими образи.

Творчески екип:

Постановка на Петринел Гочев

режисьор: Петринел Гочев

превод: Мария Змийчарова

музика: Димитър Пенчев (флейти: Пенка Тренева, Моли Шамбо (Molly Shambo); виолончели: Анет Артинян, Ти Джей Бордън (T.J. Borden)

сценография и костюми: Юлияна Войкова-Найман

Участват:

Гергана Змийчарова, Димо Димов, Елизабет Попова, Мирослав Симеонов, Надежда Петкова, Николай Бързаков, Петко Петков, Силвия Чобанова, Светослав Славчев

Билети търсете в билетен център Пловдив – пред фонтаните пред Общината.

Билети с цени  10, 12, 14 и 16 лв., за ученици и студенти – 8 лв.

За автора

Вашият коментар