Кой каза, че джазът не бил забавен?

Тази събота Vintage House за няколко часа спря да съществува в Пловдив, България, а годината въобще не приличаше на 2016-та

Атмосферата на 30-те с веселите танцови забави, големите джаз бендове и десетките, зачервени от енергия и танци хора, превзе цялото пространство около Дома на културата. 

Виновници за тази чудна промяна са тромпетиста Михаил Йосифов и тромбониста Велислав Стоянов, които заедно с други свои петима колеги – джаз музиканти, посетиха Пловдив като една от спирките в националното им турне. Тодор Бакърджиев, Милен Кукошаров, Димитър Карамфилов, Георги Марков и Атанас Попов допринасят за магията, която бенда създава. Брас Асоциация Combo преминава през Русе, Варна, Бургас, Велико Търново, Стара Загора и Габрово в желанието си да срещне все повече любимители на джаза, дори и в по-малките ни градове. А ако не ги срещне, то със сигурност ще създаде такива.

След като забиха в Дом на културата „Борис Христов” Brazz Association Combo не се умориха ни най-малко, което им личеше и по енергията, с която продължиха партито във нощното продължение на културата – клуб Vintage House.

Джаз музикантите наподобяваха истински джаз бенд от миналото и дори малко трудно се разположиха на сцената на Vintage House. Това обаче въобще не им попречи да използват на максимум тромпетите и тромбоните си, за да създадат носталгичния джаз саунд, съчетан с модерни и забавни елементи. Резултатът не закъсня и още на второто парче във Vintage House не останаха седнали хора, а всички се озоваха във вихъра на танците и безгрижието.

Нови парчета, кавъри на култови песни и импровизации съпътстваха цялата вечер, а тези, които избраха съботата им да мине под звуците на джаза, със сигурност ще имат нужда от поне ден почивка и търпение до следващата визита на Брас Асоциацията под тепетата.

Още информация с видео и снимки от събитията във Vintage House:

Всички добри събития със снимки и видео ще намерите в сайта на клубовете в Пловдив ТУК

За автора

Вашият коментар