Над 20 лектори говориха за промяната в Културния институт под тепетата

Хора на всякаква възраст и с разнообразен работен и житейски опит имаха възможността да се насладят на теми вариращи от медитация до здравословното хранене.

Да, в Пловдив се случват куп културни, креативни,спортни, IT и други мероприятия, но този уикенд пловдивчани получиха безценната възможност да нахранят духа и съзнанието си с лекции и презентации на добре запознати хора в областта на приложната психология (генерално казано). 

Значително голям интерес имаше към презентацията на Албена Симеонова, която е психолог и Бахов терапевт. А, какво точно е "Бахова терапия"? най-вероятно се питат много от вас. Простичко казано това е цветотерапия. Няма по-дълготрайно и успешно лечение от това извършено чрез природни ресурси. Г-жа Симеонова показа най-различни цвета в своята презентация и обясни точно кое цвете за кой психологични,т.е., обикновени житейски проблеми, от които всички страдаме по един или друг начин,  може да помогне за разрешаването и най-вече премахването им. 

Трепетликата – цветето на предзнаменованието: симптоми: Трепетликата е необходима в случай на страх от непознатото и необяснимото, който изведнъж ви обхваща, причинявайки нервни оплаквания и дори паника. Тези неопределени и необясними страхове могат да преследват нощем или денем.”

Бряст  – цветето на отговорността; симптоми: Брястът е добро лекарство за чувството, че не можеш да се справиш със задачите и да управляваш своите отговорности.»

Есенциите на баховата терапия са 38 на брой!

Марияна Стракова – създател и автор на „Промени живота си”, основател на Център „Промяна“ – Пловдив, директор на Пловдивски Културен Институт – и част от организационният екип на вдъхновяващото събитие ни научи как да слушаме по-добре вътрешният си глас и да осъзнаем, че всъщност ние самите сме автори на нашия живот, а не приказките на околните.

Г-жа Стракова окуражи присъстващите да открият това, което на тях им помага да се представят най-успешно в живота, за да бъдат напълно удовлетворени и щастливи от него и най-вече от себе си, а тези две безкрайни измеримости си корелират. Също така потвърди и известната българска поговорка вметната от един от пръстващите господа, че на сила хубост не става, като сподели, че каквото трябва да стане, ще стане и няма нужда да се напъваме за нещо, което /един вид/ не е писано да стане.

Двудневното събитие, проведено в Пловдивски Културен Инстут се проведе под мотото "Ти си промяната!", защото всяка промяна започва от нас самите първо. Нещата работят отвътре – навън и всички 20+ лектори насърчиха присъстващите – креативни и вдъхновяващи дейности се проведоха отделно за децата – да работят върху себе си усилено, за да живеят един по-здравословен, по-спокоен, по-балансиран, по-щастлив, по-допринасящ, по-удовлетворителен, по-смислен – един истински живот.

За автора

Вашият коментар