Концерта на Opeth на Античния с една дума: КЛАСА (СНИМКИ)

Opeth просто ме отвяха. Директно се нареждат в Топ 5 на най-хубавите концерти, които съм гледал, като без колебание изместват от тази ми малоумна класация примерно Iron Maiden 2007-мa. 

За 3 часа тези хора ме разтрепериха поне 10 пъти, после ме приспаха от блаженство, после ме размазаха с качествен дет метъл. Opeth бяха ВСИЧКО снощи – бяха много прогресив, бяха много дет, бяха едновременно емоционални и студени, мелодични и истерични, забавни и иронични, виртуози, които свиреха с лекота. Вкараха хората във филма още в първата минута и нямаше излизане до края.

Почти перфектен звук и осветление, истинска наслада за сетивата. Както се казва в маркетинга, мисля, че публиката получи повече, отколкото очакваше. Тези хора се РАЗДАДОХА, като външно не изглеждаше това да им струва, каквото и да е усилие.

Абсолютна класа, която да те накара да забравиш, че си проспал Апокалиптика предната вечер и да не ти пука дори, какво се е случило на техния концерт. Включванията на оркестъра и хора през първата половина – съвсем на място, премерени, изпипани, ненатрапчиви. Mikael обявяваше парчетата като един британизиран швед с гласа и интонацията на водещ от BBC в края на 60-те или началото на 70-те, с цялата автоирония на света.

Публиката – отбрана, интелигентна, абсолютно в час с четвъртвековното истинско израстване на тая банда. Различно от оживения културен квартал на Пловдив, но това е друга тема от Opeth. С една дума – истинско качествено КЛАСНО културно събитие в Пловдив, 10 от 10.

Обикновено се натискам да се снимам с бандата, автогафи, а-у – сега даже забравих за това, изтощен от удоволствие. За какво са ми снимки. И без тях ще помня 19.09.2015 цял живот.

Водеща снимка: Любомир Аргиров /plovdivskinovini.com/

За автора

Вашият коментар