Линда: „Ако не се занимавам с JCI, животът ми е скучен!“

Младежката организация на JCI  с партньорството на фондация Бауерзакс се включиха в Седмицата на благотворителността за реновирането на Детската площадка на Младежкия хълм и изграждането на съоръжения за деца с увреждания.

Линда Масарве /отдел Растеж и Развитие в JCI/ е част от екипа на JCI. Енергичното момиче, заедно с отговорния й екип реализират събирането и продаването на книги до Hackafe през уикенда.  Младото момиче е много доволно от непрестанния поток на хора, които са купували книги и също така, са и дарявали. Една жена дори дарила цели 5 кашона с литература, които след това са продали много бързо. Цената на книгите се определяла от самите хора. че е била изключително

„Постоянно имаше хора на щанда, които се интересуваха какво се случва и най-важното е, че не ни подминаваха”, споделя Линда за mediacafe.bg.

Предлагат се всякакви книги – романи, детски, исторически и много други. Хората купуваха за децата си, за приятелите си, но най вече за да се включват в благородната кауза.

Освен JCI в тази дейност се включиха младежи от Фондация  Бауерзакс и естествено НАРД. Сформира се един голям екип от млади  хора, които бяха обединени около идеята да помогнат на децата в нужда, допълва Линда.

Следващата стъпка на JCI е Language Café на 28 септември във Vino Culture от 18.30 часа. Ще се състои среща на хора от различни страни, които ще имат възможността да говорят на различни езици.

„Ако не се занимавам с това, животът ми е скучен”, така завърши нашият разговор с усмихнатото момиче.

СНИМКИ от най-голямото събитие в Седмицата на благотворителността вижте ТУК.

QUIZ за БГ музиката в Седмицата на благотворителността може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар