Краят на една ера – последния концерт на Бийтълс

29 август 1966-а е знакова дата за света на музиката – тогава легендарните икони „Бийтълс” изнасят последния си концерт. Мястото е Кендълстик парк  в Сан Франциско, САЩ. Музикантите повече не се явяват пред публика, а концертът остава последната им платена изява в историята на музиката.

Има няколко теории относно отказа на ливърпулската четворка да излиза на сцена.  Една от тях, която  и самите бийтълси посочват е, че музиката им се е развила дотолкова, че не е възможно повече да я представят на сцена само с три китари и барабани.

Друга причина е, че всъщност четиримата в действителност не обичат това, което правят, твърдят музикални експерти. Не им харесва да се влачат от сцена на сцена, да се появяват пред публиката- смятат това за фарс.

beatles

Легендарната четворка от Ливърпул, превърнала се в една от най-успешните и влиятелни рок групи на XX век, екзалтира младежите и скандализира техните родители през 60-те години с поредица от концерти и издадените 13 фатални албума.

Бляскавата кариера на музикантите започва пред 1962 година с издаването на първия им сингъл Love Me Do и продължава до 10 април 1970 г., когато Пол Макартни обявява пред медиите, че групата се разпада. Малко след това, на 8 май същата година, излиза и последният им албум от периода преди разделянето на бандата – Let It Be.

 

За автора

Вашият коментар