Международен фолклорен фестивал под тепетата

От 29 юли до 3 август в Пловдив ще се проведе 19-ят Международен фолклорен фестивал. В него ще ще вземат участие ансамбли от 9 страни. Тази година домакин на форума е Академичният фолклорен ансамбъл към Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

В рамките на проявата шествия и концерти ще изнесат състави от Армения, Венецуела, Индонезия, Италия, Словакия, Словения, Гърция и Румъния.

В програмата са включени и Фолклорният ансамбъл „Слав Бойкин” от град Раковски, столичният клуб „Танец” и плевенския състав „Кайлъка”.

Повече от 340 изпълнители и танцьори ще се включат във фолклорния фестивал. Шествията ще започват всеки ден от 17,30 ч. от Дом „Левски” след като преминат през Главната, на сцената пред общината групите ще имат изпълнения от 18 часа, а от 20 часа е общият им концерт на Античния театър. Тази година фестивалът е с 1 ден повече и ще струва на общината 90 хил. лв.

„Екзотичен дебютант на форума тази година е Индонезия, която ще представи любопитна страна от разнообразната си култура” – подчерта зам.-кметът Стефан Стоянов.

folkroler fest

 

 

За автора

Вашият коментар