Младежи подготвят много забавления за 12-ти Август в Пловдив

По случай Международния ден на младежта, който се отбелязва на 12 август, Пловдив отново ще се превърне в арена на забавленията. Програмата стартира с велошествие, записването за което ще се осъществи на асфалтовото уширение в цар Симеоновата градина от 17:30 часа, а началото ще бъде дадено точно в 18:00 от паркинга на хотел Тримонциум.

Един от участниците ще спечели уникален велосипед, а за останалите ще се раздадат 4 талона за безплатно ски училище от Ски клуб „Канари“ и 10 ваучера за вкусна пица от „Верди“.

 

Инициативата на Велошествието е в подкрепа на проекта на ЗОНТА клуб – Пловдив за закупуване на авторефрактометър Plusoptix, който ще бъде дарен на Детски очен кабинет при УМБАЛ „Св. Георги“.

Как ще се съберат пари?

Това ще се случи с огромната подкрепа и на Шнайдер Електрик България и тяхната програма „Use Your Legs”, които ще дарят по 0,5 евро за всеки изминат километър от участниците! На различни точки от града ще има специални пунктове, на които от дамския клуб Зонта и Шнайдер ще следят дали всеки един участник е преминал пълния маршут. По същото време в Цар Сименовата градина ще има специали алеи за всички, които искат да карат ролери и скейтбордове и отново да помогнат за добрата кауза на зонтариантките.

От 18:45 започва награждаването в категория есе на националния конкурс „Миграцията и младите“, организиран от МИКЦ Пловдив – Област и младежкият сайт за култура Mediacafe.bg, което отново ще се проведе на оркестрината (асфалтовото уширение) в цар Симеоновата градина.

retro-bykes-holland

Ела, включи се във велошествието на Пловдив и спечели ново колело реплика от Втората световна война.

В 19:00 започват „Игрите на Европа“ организирани по традиция от НАРД. Отборите ще преминат през 10 изпитания, ще печелят точки и награди, а забавлението е гарантирано.

От 20:30 ви оставяме в ръцете на хитовете музиканти от Central Side, които тази седмица пускат и новото си видео към песента "Скачам бясно". Освен тях акустично ще се включат от група Ni.Co. На импровизираната сцена ще запее и певицата Кристина Щерева, както и малките танцьори от  My Choice и The Center.

Организатори на събитията са Младежки информационно – консултантски център /МИКЦ/ – Пловдив област, Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/ и Община Пловдив, с подкрепата на MediaCafe.bg, БГ Радио, Радио City, Радио 1 Рок, Plovdivclubs.com, За Пловдив и Под тепето.

Събитието е в подкрепа на благотворителната кампания в помощ на баскетболиста Васил Бамбурски.

Повече информация може да прочетете тук.

Как протече събитието през 2012-та година може да видите тук.

12_august

 

За автора

Вашият коментар