Можем ли да оценим 6-тото издание на Spirit с 6-ца?

За шеста поредна година Spirit of Burgas приюти хиляди, които се сляха с морето, пясъка, слънцето, бирата и музиката на Zaz, Editors, D2, Ъпусрт, Gravity Co, Last Hope, High Five, Миленита, ODD Crew, Rewind, Iron Sharks, Wu-Tang Clan, Chase&Status, DJ Penny Metal, Петя Данкова и Печенката и…. много други.

Сигурни сме, че тези които бяха на това издание са се забавлявали и през двата дни, най-вече заради духа на фестивала. А и няма как по друг начин, като си на морето. Всичко това допълнено с приятни плажни забавления като скокове с бънджи и непознатата игра на beer-pong, а за изморените имаше удобни хамаци и вкусен шоколад.
 
Фестивалът остави трайна следа в съзнанието на верните си посетители, които се забавляваха и някои от тях останах до сутринта. Артистите тази година бяха разпределени на три сцени – главна, рок-сцената Jack Daniel's и „НА ТЪМНО FREESTYLE". Купонът на Spirit-а тази година беше само два дни, а дали ще има седмо издание на фестивала – това и организаторите не успяха да ни кажат.

spirit-of-burgas-2013-live

Spirit of Burgas бе открит с рок малчуганите от Варна – IRON SHARKS. Децата, които са на 9 и 10 години веднага събраха публиката и техните аплодисменти пред своята сцена. Веднага след тях се появиха Петя Данкова и шампионката по бийтбокс Печенката. Последва бургаската група Силует и пънкарите от "Млък".

Малко след 20:00 часа една лъчезарна французойка направо разцепи половината централен плаж в Бургас. Заз, както тя самата е свикнала да я наричат, се качи на главната сцена и в рамките на 2 часа покачи градуса на емоцията до макс. Тя не само не спря да скача на сцената, но и приканваше всички, на чист български, да куфеят заедно с нея. След първия час темпoто спадна и в любим за нея стил омая целия плаж с малко джаз.

Перфектно начало.
spirit-of-burgas-2013
 
Другата група, която бе в списъка на пoвечето меломани бе британската "Editors". Някъде по това време запяха и D2, бандата с едни от най-яките летни хитове, попаднала на точното място.
 

За автора

Вашият коментар