Нов джаз фестивал с първо издание в края на август

Първият по рода си джаз фестивал ще се проведе в Казанлък в края на август. Той ще е част от тазгодишната програма на Празниците в Долината на тракийските царе.

Идеята за джаз форума е на известната в миналото певица от квартет „Траяна" и настоящ преподавател по поп музика в музикалното училище „Христина Морфова" в Стара Загора Надя Тончева.

В двете фестивални вечери – на 29-ти и 30-ти август, в централната част на Казанлък свои концерти ще изнесат Ангел Заберски- син и неговото трио, Васил Петров, самата Надя Тончева със своя формация, Стоян Янкулов- Стунджи- барабани, Веселин Василев- Еко, Васил Пармаков- пиано, казанлъчанинът и Борислав Ясенов, който е флейтист №1 на България и китаристът Живко Велев. В двете фестивални вечери концертите ще са общо 4.

Латино джаз и джаз ще огласят улиците на Казанлък, които ще са „украсени"и от изписаните тела на момичета и момчета, в поредното издание на „Бодиарт фест".  Идеята на организаторите е джаз форумът да стане традиционен за края на август в Казанлък.

Вашият коментар