Оперно пеене и електронна музика се преплитат в двора на СУ (ВИДЕО)

На 8 май в двора на СУ „Св. Климент Охридски“ от 20:30 часа имате възможност да наблюдавате и активно да се включите в процеса на взаимодействие между интерактивни технологии, музика и танц.

Проектът Share M3: Media, Music, Movement ще запознае хората с възможностите и ограниченията на сензора Kinect и да демонстрира по какъв начин може да се използва в сферата на изкуството.

Kinect е технология, която се появява през 2009 година с цел гейм индустрия. Чрез сензора се постига естествена комуникация между реално и виртуално пространство. Той улавя движението и го пресъздава в различни форми. Софтуерните му данни са отворени и това дава широка възможност за иновативни приложения. 

Проектът дава възможност на всички желаещи да намерят отговорите сами, като влязат в пряко взаимодействие със сензора. Той улавя движението на човешкото тяло в реално време, а визуалните художници, Албена Баева и Стефан Дончев от Реактив, използват тази информация и я пресъздават в разнообразни форми и цветни картини.

В търсене на нови форми на културно изразяване ще се проведе демонстрация, в която оперно пеене и електронна музика се преплитат и се синхронизират със сензора Kinect.  

8 май, (петък), 20:30 ч., в двора на СУ „Св. Климент Охридски“, гр. София.

  • Албена Баева – ръководител на ателието
  • Стефан Дончев – интерактивен артист
  • Калина Маджарова – Kaly MaD J – електронна музика 
  • Магдалена Кирилова – оперно пеене 

За автора

Вашият коментар