Студентите от МУ събраха 3000 лева за своя колежка от Варна (СНИМКИ)

Българска асоциация на студентите по дентална медицина в Пловдив събраха близо 3000 лева за своята колежа Ива Кабакчиева на концерта „Пловдив за Ивка". Той се състоя в сряда /29.04/, в клуб W и бе подкрепен от Орлин Павлов, уникалната пловдивска група No Name, Мария Нанова и Александра Иванова.

Над 350 медици, музиканти и гости успяха да съберат добрата сума само от вход и търг в клуба за близо 3 часа. Най-скъпият предмет продаден на символичния аукцион бе калъф за телефон оценен за 100 лева от  Пенка Сийболд. Орлин Павлов също се включи в търга, купувайки си балсам за устни. Младите хора организираха още няколко интересни игри, с които определено развеселиха всички свои приятели в клуб W.

Средствата от пловдивското парти ще нараснат още споделят студентите от МУ, след като на 10 май от БЧК отворят всички кутии с даренията и станат явни изпратените суми по банковата сметка на Ивка. Общо средставата до този момент от концертите за 23-годишното момиче надвишават 75 хил. лева. 

Група No Name

Събитието в Пловдив бе част от поредицата концерти, които организират студентите по медицина в цяла България. Всички средства от мероприятията ще отидат за лечението и възстановяването на Ивета Кабакчиева, която пострада тежко в катастрофа в края на 2014 година и сега е в будна кома.

Ива е на 23 години от  Габрово, но учи в МУ- Варна – 5-ти курс стоматология. Има желанието да специализира в чужбина и да израства професионално. Но това въобще не описва същността й. Тя е много мила и отзивчива. Един лъчезарен човек готов винаги да помогне. Усмивката й постоянно е на лицето й, дори в трудните моменти. През декември тя претърпява катастрофа. Преминава през няколко операции. Има тежка черепно-мозъчна травма. Оттогава е в кома и на изкуствено дишане. Нека подкрепим Ива в предстоящото й възстановяване и лечение.

Фотограф: Боян Ботев

За автора

Вашият коментар