Площад в Гренада ще носи името на музикант

Джо Стръмър, вокалистът на британската пънк-рок банда от The Clash се извисява все по-високо в очите на феновете си, след като бе взето решение той да ще бъде почетен по един доста нестандартен начин. В  испанския град Гранада един площад ще носи  неговото име.

Фенове на пънк иконата подеха кампания във Facebook, която се увенча с успех тази седмица, когато местните власти се съгласиха да нарекат площада в споменатия град “Plaza Joe Strummer”.

Площада е набелязан, общината е съгласна с новото име и сега остава само да бъде получено одобрението от комитета по почестите и отличията. Това заявява говорителят на местната община Мария Хосе Ангита.

Все пак това решение не е случайно, тъй като Джо Стръмър споменава Гранада в една от песните на бандата, носеща недвусмиленото име “Spanish Bombs”. Музикантът посещава града за първи път през 1983 година и прекарва известно време там, докато продуцира албум на испанската група “901”.

В края на миналата година се ртазбра, че има проект за нов биографичен филм, посветен на пънк легендата. До момента има няколко филма, посветени на Стръмър, между които “Joe Strummer: The Future Is Unwritten” и “Strummerville”.

 

02_granada_main_square

 

 

 

За автора

Вашият коментар