Пловдивчани нямат „Грам срам“, окупираха София за дебютния албум на Ni.co (ВИДЕО)

"Грам сам" се казва първият албум на пловдивската рок банда NI.CO.

Три години след издаването на “Реалност ли си” – дебютният сингъл на момчетата от NI.CO, първият албум е вече факт. Официалното му представяне бе този петък /26 февруари/ на сцената на столичния клуб “Sofia Live Club”, а той бе препълнен с пловдивски фенове на бандата.

Групата излезе малко след 00:00 часа и благодари на всички за това, че ги подкрепят в един от най-важните за тях ден. Личеше си леката нервност в музикантите, които след официалното представяне на новото видео "Грам срам" и подкрепата на Албена Танева и Liter Jack се отпуснаха и влязоха в типичната си непринудена роля на господарите на вечерта. 

NI.CO, които са съставени от Николай Николов /вокали и китара/, Кирил Диков /бас/ и Владислав Христов /барабани/ са продуцирани успешно вече две години от лейбъла Mastilo Music. Те представиха всичките си десет авторски парчета от новия си албум, от които вече издадени са „Реалност Ли Си“, „Довиждане“, „Някой“, „На Ръба“ и официално ще представят и видеото на „Грам Срам“. 

Събитието в един от най-добрите български клуба нямаше как да не мине без красивата Албена Танева, която също е продуцирана от Mastilo Music. Специален гост на концерта бе и пловдивският айляк – рапърът Liter Jack, с който групата има вече две официални парчета. Сред гостите в клуба можеше да се забележат още много пловдивчани, сред които и Емил Христов. 

За съжаление на феновете от премиерата отсъстваше барабаниста Владо или както го наричат всички "бате Владко", който много скоро ще става баща и вече ще носи титлата "Тате Владко", пошегува се Ники. Вокалиста и бандата му бяха обаче доста по-сериозни към изпълненията на парчетата си, от това, което е свикнала да слуша публиката на техни концерти

Liter Jack, на който почти не можеш да изтръгнеш микрофона, този път изпълни само две парчета, "Някой" и "Н.Р.Б", които са част от "Грам Срам". "Някой" се превърна в изключително любопитно явление на българската музикална сцена и буквално побърка софийската претенцзиона публика.

Група NI.CO  е проект на пловдивския музикант Ники Николов (вокал и китара) съвместно с Кирил Диков (бас) и Владислав Христов (барабани). Бандата е формирана през пролетта на 2012 година, а идеята, която събира триото е осъществяването на клубно трибют-турне по случай 50-годишнината на легендите “The Rolling Stones”. Обиколката е осъществена между юни и декември същата година, обхващайки всички големи градове в страната дава възможност на меломаните да чуят един нов прочит върху хитовете на Stones.

 2013 година поставя ново начало за NI.co, защото през месец март излиза техният дебютен сингъл „Реалност Ли Си”. Той получава сериозен отзвук от музикалните медии, а пълните клубове говорят за положителното отношение на аудиторията към проекта. Парчето „Реалност Ли Си” определя стила на групата като мелодичен поп на български език с характерно, съвременно звучене. В периода между излизането на песента и края на календарната година NI.co вземат участие в турнето на група „Мастило”, които са и техни продуценти. 


  
През април 2014 година излиза и вторият сингъл на бандата, който е съвместен с певицата Албена Танева. Тя също е част от новосъздадения от Вики и Десо от „Мастило” лейбъл – “MastiloMusic”. Песента носи заглавието „Довиждане” и е по текст на Ники Николов, който съвместно с Десо („Мастило”) е отговорен за музиката. Парчето утвърждава стиловата ориентация на групата от предходния сингъл „Реалност Ли Си”, но едновременно с това открива нови хоризонти в изразните им средства, тъй като съдържа елементи, характерни за стиловете Dubstep и Drum’n’Bass. House-ремиксът на „Довиждане” излиза през месец юни и отново е съвместно дело на Ники Николов и Десо Данчев.  

СНИМКИ от последния им концерт в Пловдив може да видите ТУК

Вашият коментар