Препълнен Античен театър за Елика (СНИМКИ и ВИДЕО)

Уникалният таноцов спектакъл Endless Show, който обещаха от танцова формация Елика, вчера бе факт. Препълненият античен театър посрещна 150-те танцьора, които повече от час и половина не спряха нито за миг да "тропат" за свое и наше удоволствие. 

Елика завладя всичко живо с неповтория си ритъм, пищни костюми, невероятно осветление и ефекти. Уникалният почерк грабна и малки и големи от самото начало и ги държа във въздуха до самия му край с естетически издържано музикално оформление, типично в професионалния стил на формацията.

Водещ на събитието бе Драго Драганов, който участва в програмата със свои песни.  

Фолклорен ансамбъл “Елика” е създаден през 2001 г. от дипломанти на Академията за музикално и танцово изкуство гр. Пловдив. Сформираните първоначално три изпълнителски звена – хор, оркестър и танцов състав, се изявяват както индивидуално, така и в обща програма. Почти изцяло репертоарът е съставен от произведения на видни български композитори като К. Кюркчийски, С. Драгостинов, А. Вълчев, Ц. Цветков, Г. Андреев и др. Богатият им опит в съчетание с младежкия творчески порив на хореографите е в основата на успешното представяне на българското фолклорно наследство, като симбиоза между традиции, настояще и бъдеще. Новите идеи и решения по отношение на композиция, хореографски текст, осветление, ефекти и костюм са предпоставка за създаването на една много качествена и естетически издържана продукция.

Вашият коментар