Пролетна вечер на Джакомо Пучини в АМТИИ

АМТИИ ще бъде домакин на камерен концерт,  посветен на Пучини.  Анна Барбудева ще представи песенния цикъл на композитора в акомпанимент на орган. Тя е сопран, завършила АМТИИ, специализирала в София, Германия. Занимава се предимно с камерна музика.

„Идеята е да направим нещо хубаво за нас самите. Основната нишка, която искам да прозвучи в този концерт, това е любовта. Пучини е изключително интересна личност. Известен е с това, че има предпочитание към женските оперни образи – драматизъм, любов, героизъм има в тях. Песните са по същия начин. Една от песните, която се казва „Слънце и любов”, е мотото на концерта. Това е идеята, да има любов между хората и повече положителни емоции.”

Ще бъдат показани и някои картини, които са специфични за периода романтизъм и веризъм, в който пише Джакомо Пучини. Оперната певица Петя Балджиева ще разкаже за живота на композитора, а пианист на концерта е Доротея Цолова.

Тази година се навършват 90 години от смъртта на композитора Джакомо Пучини. Концертът в АМТИИ ще бъде на 12 април от 18 часа.

Входът е свободен, но който  желае, може да дари средства за закупуване на апаратура за лежащо болните деца в УМБАЛ "Св.Георги".

За автора

Вашият коментар