Ретро фънк и джаз в Родопите на фестивала Electric Orpheus

Лятното издание на фестивала Electric Orpheus очаква посетителите си отново сред пространството на парк-лозе Вила Юстина, в подножието на Родопите

Фестивалът стартира на 23 юни от 19.00 часа и е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. Специално за него за пръв път в България пристигат италианците  Calibro 35, които свирят в нетипичния синематичен ретро фънк, смесен с джаз. Заедно с още четири групи те ще представят смесица от различни стилове и алтернативни музикални формати. 

Calibro 35 са сред уважаваните групи на световната сцена и неслучайно  работят с имена като Dr. Dre и Jay-Z в последните им албуми. Те идват със своя продуцент и озвучител Tommaso Colliva, който е носител на Грами за албума Drones на Muse.

Calibro 35 са работили  още с музиканти като PJ Harvey, Mike Patton, John Parish, Stewart Copeland (The Police), Nic Cester (Jet). Това лято Calibro 35 празнуват 10 години на сцена с нов албум [Decade, март 2018] и мащабно eвропейско турне. След като обиколиха няколко пъти земното кълбо, време е да бъдат видени за пръв път и в България. 

Програмата на фестивала включва още рокендрол дуото Neopit Pilski (Хамбург), романтичен пънк-фолк от хърватите Seine и много танци с немска електроника на живо от Subact (Дрезден) и Fumus & Nebula (Люнебург). 

Локацията на лятното издание на Electric Orpheus  е само на 25 километра от град Пловдив и предлага качествена селекция вина, място за палатки, бар, гурме кухня, санитарни възли, душове, такси от и до Пловдив – всичко нужно за едно чудесно прекарване. За любителите на грамофонните плочи ще има обособен базар с колекционерски винил, както и щанд с тениски и албуми на артистите.

За автора

Вашият коментар