Рок великаните Nazareth разтърсиха Пловдив и Античния (ВИДЕО и СНИМКИ)

Чухме едни от най-обичните хитове на групата:  „Love Hurts“, „Hair of the Dog“ и „Dream On“

Музикантите гостуваха в Пловдив за първи път

Една от най-великите рок групи за всички времена –  Nazareth изпълни любими на поколения парчета  на Античния театър в Пловдив. Мощният глас на вокалистът Карл Сентънс, който преди 2 години замени легендарния Джим Маккафърти със сигурност ще остане завинаги в сърцата на многобройната публика. 

Пловдив беше последната спирка от турнето на шотландските музиканти – едни от родоначалниците на хард рока и хеви метъла. Преди да дойдат у нас те имаха концерти в  Германия, Австрия, Щвеция, Румъния и Гърция.

„Преди дни бяхме в Гърция, но завършека на седмицата е наистина невероятен“, каза Карл Сентънс. Малко след началото на концерта той покани публиката да слезе долу, за да е по-близо до него. А преди края, на една от стойките за микрофони музикантите поставиха да се вее българското знаме.

Nazareth в Пловдив беше в състав: басистът Пийт Агню, барабанистът Лий Агню, който е негов син, китаристът Джими Мърисън и вокалистът Карл Сентънс, който е пял преди в "Крокус" и групата на Гийзър Бътлър. 

Шотландска хард рок група е създадена през далечната 1968 година и веднага печели публиката със страхотната си музика и енергично присъствие. 

ВИДЕО:

Още СНИМКИ може да намерите в галерията на PlovdivCLUBS

СНИМКИ: Митко Димитров и Фей Методиева

Вашият коментар