С кубинска музика от Buena Vista Social Club Пловдив ще посрещне „Джулая“

Митологичната музикална формация Buena Vista Social Club тръгва на своето прощално турне, което ще мине през София и Пловдив. След 16 вълнуващи години и стотици разпродадени концерти в цял свят посланиците на кубинската музика ще кажат „Адиос!“ на своята любима публика. Последното им турне започва през юни от Франция и ще минe през Европа, Южна Африка и ще завърши със серия от концерти в САЩ.

На 30 юни популярната група ще бъде на сцената на зала 1 на НДК, а ден по-късно – на 1 юли, ще пее в Пловдив, в Античния театър.

Buena Vista Social Club  и негови музиканти в различни формации са  били многократно в България. Музиката им е близка и позната на българската публиката, която вероятно, макар и  символично, ще се раздели със своите любимци с обич и тъга и ще преживее за последен път незабравими часове с уникалните музиканти.

За последният си концерт тук ще дойдат всички живи членове на оригиналната формация – Омара Портуондо, Елиадес  Очоа, Журайро Мирабал, Барбарито Торес,  Исус Рамос  и още девет музиканти присъединили се към тях през годините от тежката кавалерия на кубинските музиканти – Папио Виедо, Роландо Луна, Педро Пабло, Андрес Кояо, Филберто Санчес, Алберто Ланоче, Луис Алемани и Карлос Калунга.

Шоуто на най-великите кубински изпълнители  ще продължи  два часа.

Концертите от прощалното турне в България се организират от „БГ Саунд Стейдж“ и „Кийн актс“. Билетите за концерта в София струват между 40 и 100 лева, а за шоуто в Пловдив – между 40 и 60 лева. Те могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim.

За автора

Вашият коментар