С великолепен концерт Фолклорен ансамбъл „Пирин” отпразнува 60 годишен юбилей

По случай 60-годишния юбилей на Фолклорен ансамбъл „Пирин” Благоевград, вечерта на 2 февруари голямата зала в Дома на Културата „Борис Христов” бе препълнена.

Пълна сцена с много свежест, очарование и младост представляваше фолклорния концерт на Ансамбъл „Пирин”. Майсторството на хореографа и диригентите превърна вечерта в истинско музикално събитие на народността и обичта към родината за Пловдив и неговите жители.

На сцената изригна вулкан от музика, цветове и танци. Танцовите движения бяха плавни и леки, сякаш плуваха като водни лилии и в същото време имаше изключителна мъжественост във надиграването. Гласовете на Пирин, в лицето на певиците все едно лееха зеленината и величеството на планината, а тъпанът подклаждаше страстите и превръщаше ударите си в игрива мелодия. Той беше като сърцето на целия ансамбъл. 

Млади, силни, красиви и едновременно нежни и деликатни, танците на ансамбъл „Пирин” направиха вечерта на пловдивчани незабравима. Под звуците на „Катерино моме” трепнаха не само македонските, но и тракийските сърца в залата. Ансамбълът уважи домакините като изпълни танци от Тракия и други краища на България. 

 

За автора

Вашият коментар