Старозагорската опера гостува в Пловдив с Веселата вдовица на Лехар

Част от състава на Държавна опера – Пловдив замина на европейско турне с Бохеми, но пловдивската публика няма да остане без опера. Още през следващата седмица в града ни пристига екип на старозагорската опера с Веселата вдовица от Франц Лехар. Премиерата на оперетата в града на липите е на 3 април, а в Пловдив пристига на 9-и април в ГДК "Борис Христов".  

През месеца е има и други приятни изненади. Арии от Моцарт, Верди, Пучини и Гуно ще прозвучат на Благотворителния концерт на 7 април в помощ на Николай Иванов, организиран съвместно с фондация „Бялата лястовица” на Златка Димитрова. Любителите на оперетите ще могат да се насладят на популярни арии от Калман, Лехар, Росини и Щраус в изпълнение на гостуващите Елена Баръмова, Евгения Ралчева и солистите на операта на 11 април. Кантата за солисти, хор и оркестър от Бах и Меса от Шуберт са включени в празничния Великденски концерт на 15 април.

Дуото от Турция – Рюя Танер- пиано и Динчер Йозер – перкусии, ще изнесе безплатен концерт на 10 април с произведения от Дебюси, Лист, Шуман, Шопен и турски композитори в нов аранжимент за пиано и перкусии!  Зрелищният спектакъл на балет „Арабеск” –  "Кармен колекция", който съчетава Прет-а-порте ревю с горещи танци по музиката на Бизе, ще гостува в Дом на културата на 23 април. На 25 април ще обявим край на програмата "Фортисимо в клас" в Пловдив с концерт, дирижиран от Максим Ешкенази и с участието на звездни гости, които все още се пазят в тайна.

За автора

Вашият коментар