Стефан Вълдобрев и пловдивската опера на Античния – перфектната симбиоза (ВИДЕО и СНИМКИ)

Стефан Вълдобрев, Иван Лечев, Мирослав Иванов, Веселин Веселинов-Еко и Стоян Янкулов-Стунджи оставиха без глас феновете си на Античния театър снощи 

„По-полека Symphony” бе воден от Константин Добройков и неговите прекрасни музиканти от симфоничния оркестър на Държавна пловдивска опера и последен от турнето на музикантите

„Тук се чувствам като у дома си. Всички хора в Пловдив, от публиката, през хората, работещи в театъра, операта, заведенията и хотелите ни карат да се чувстваме като у дома си. Този проект е у дома си, защото беше замислен точно в Пловдив, миналата зима, по идея на директора на Пловдивската опера Нина Найденова,” започна своята музикална приказка старозарогера Стефан Вълдобрев пред пред препълнения до дупа Античен театър.

Симфоничният оркестър съчета по неповторим начин класическата с модерната поп музика, а това нямаше как да не се хареса на малки и големи. Ааранжиментите на пените бяха създадени от Захари Ковачев специално за проекта и звучаха по прекрасен начин. 

Турнето, което завърши снощи и премина през няколко големи града – „По-полека Symphony” бе една разходка сред богатия репертоар на Обичайните заподозрени… и то каква. Повече от два часа едни от най-обичаните български музиканти държаха на крака своите фенове, а накрая всички заедно направиха и хореография на песена "По-полека", която се превръна и в най-слушаната според пловдивския портал PlovdivClubs.   

Диригентът на пловдивската опера Константин Добрейков сподели за mediacafe, че са били нужни само няколко репетиции със Стефан Вълдобрев и компания, за да може да пресъздадат това звучене, което всички чухме снощи на Античния театър. 

Концертът започна с познатите на всички песни„ Холивуд”, „Силикон”, „Тази песен не е за любов”, „По-полека” и всички останали, които са безкомпромисни хитове, пеещи се от млади и стари. Специален гост на концерта бе победителката от Гласът на България тази година – Ния Петрова. 

В средата на концерта Стефан Вълдобрев изтегли и случаен зрител от публиката, който получи награда – двудневна почивка в Старосел с пълни екстри. Наградата, която бе осигурена от пловдивската радио група на Communicorp и Весела Матеева отиде в 13-годишния Жоро. 

Със специални стикери "Брой до 10" за по-малко агресия в ежедневието ни пък бяха посрещани всички гости на влизане в античния театър. Кампанията се организира от Ротари клуб Пловдив Интернешънъл, като в нейна подкрепа се включи и Ротаракт клуб Пловдив. Те раздаваха специални стикери на входовете, които гласяха "Ако си разгневен, то, преди да говориш брой до десет; ако силно си разгневен – до сто". 

Всички музиканти от сифоничния оркестър пък бяха специално подготвени с бели кецове, което нямаше как да не се забележи от феновета на Античния театър. След края на концерта Стефан Вълдобрев продължи да показва невероятни си професионализъм и обърна специално внимание на почитателите си. Той остана почти два часа с тях и се снима с всеки един поотделно въпреки, че изглеждаше доста изморен от дългия ден. 

Всички снимки може да видите в сайта на пловдивките клубове ТУК

Очаквайте видеото от симфоничния концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени!

 

За автора

Вашият коментар