Стефан Вълдобрев идва в Пловдив с най-яките хитове от последните 20 години

Стефан Вълдобрев ще изпълни една от мечтите си с концерт на една от най-готините пловдивски сцени – Конюшните на царя тази събота. 2 часа само рокендрол, най-яките парчета от последните 20 години – от „Обичам те, мила“, през „Към“ до „Бряг с цвят най-зелен“ и “Сняг над Сахара“ обещава Вълдобрев за феновете на музиката му под тепетата. Той се качва на сцената във формация с Иван Лечев (китара), Стунджи Янкулов  (ударни), Веселин Веселинов (бас) и Мирослав Иванов (китара). Колективът  пристига за пръв път с новото си име в Пловдив:  „Стефан Вълдобрев и Oбичайните заподозрени“.

С този състав преди време направихме един паметен концерт в Античния театър, но там имаше мултимедия, ефекти, разни странични неща, които разфокусират. Сега ще бъде много по-истинско: 2 часа рокендрол, позитивно настроение, импровизации и сола от четирима световни музиканти. Ще заложим на музиката, текстовете и личния контакт с всеки един от публиката, обеща Стефан Вълдобрев пред Mediacafe.bg. В последните месеци се занимавам само с музика и с формацията, в която сме в момента – отказах 2 предложения за филмова музика, 2 за театрални постановки, каза още рокаджията. Несравнима е енергията, репетициите, майтапите, купонът да пътуваш за концерти, допълни изпълнителят на „Рай“, „Едно“, „Да“, и “Аз ли съм или не съм”.

„Поне от 2 години не съм идвал да свиря музика в Пловдив, нещата, които сме правили в този период вече добиха завършен вид и това е видът, към който винаги съм се стремял. Много харесвам пловдивската публика и съм сигурен, че тя ще усети това. По обясними причини целият ни актьорски клас от НАТФИЗ – и Камен, и Мариус, и аз имаме специално отношение към Пловдив.  А сцената на Конюшните на царя е уникална за мен и ще е една сбъдната мечта да свиря на нея. Малка лична тайна е, че няколко пъти просто съм се качвал в колата в София и съм идвал до Пловдив, за да постоя малко там горе и да се наслаждавам на гледката, след което пак съм се прибирал в София“, каза още Стефан Вълдобрев. Това лято той ще има само 3 концерта, като първият е на най-хубавото, по думите му, място – Пловдив. След това предстоят спектакли в София и Стара Загора.

Стефан Вълдобрев добави, че ще опита да приключи концерта до 11 часа. „Има четвъртфинал от световното. Един от първите ми детски черно-бели спомени е Мондиала в Аржентина през 78-а, не мога да забравя Кемпес и голямата му черна коса. Това вече ми е 9-о световно първенство, което следя, но не помня толкова драматизъм, голове, вкарани с гръб, коляно, глезен, хапане, съдийски грешки, които придават още повече емоции на всичко. От останалите отбори, може би Холандия ми е фаворит, време им е да спечелят вече“, каза още той. Отдавна обвързан със Стара Загора, той си пожела за новия сезон във футболната „А“ група Берое и Ботев  да са сред лидерите в българския футбол.

Концертът на „Стефан Вълдобрев и обичайните заподозрени“ е в събота, 5 юли, в Конюшните на царя от 21 часа.

За автора

Вашият коментар