Световният ден на балета в Дома на културата в Пловдив

Сдружение за изкуства „ЕРА-3000“ обявява “Отворени врати за таланти” на сцената на Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив на 29-и апирил – Световен ден на балета. На този ден ще бъдат представени "101 далматинци" по Бродуей от 10:30 и от 13:30 часа и "Извинявай, Живот!" от 19:00 ч. Входът за спектаклите ще бъде 2 лева.

Деца и младежи от социални домове в Пловдив и региона безплатно ще могат посетят по избор богатата целодневна програма. Най-талантливите, предварително подбрани, ще бъдат включени с роли в танцовите спектакли. Режисьорката-хореографка Кремена Шопова ще обучава децата и младежите на извънредни репетиции, след което ще бъдат проведени общи репетиции за стиковане на комбинациите и сглобяване на спектаклите. Амбициозният проект е подкрепен от ръководството на Комплекса за Социални Услуги в лицето на г-жа Недка Петрова.

През целия ден ще се провеждат безплатни танцови семинари на сцената между концертитеи спектаклите по различни стилове: класически балет, модерен балет, съвременни танцови техники, улични танци, български народни танци, зумба и аеробика.

За автора

Вашият коментар