Танцово студио „Дуенде“ играе на фестивала „Черната кутия“

"Пътят-Следата“ на танцово студио „Дуенде“ е единственият български танцов спектакъл,който ще бъде представен на тазгодишното издание на международния фестивал „Черната кутия”.
Спектакълът е кратък разказ за неизбежния път, който изминаваме през живота си. Но въпреки привидната схематичност на този път енергията ни е различна, както е многоцветна и различна следата, която оставяме след себе си.
Танцово студио „Дуенде” представя нов и различен поглед към танцовото изкуство. За пръв път на пловдивска сцена, формация от града ни ще покаже спектакъл, издържан в стила на съвременните техники, чиито изразни средства са базирани на еклектиката между танц и изобразително изкуство.
 
След създаването на танцово студио „Дуенде“, трупата участва със собствени танцови проекти в рамките на Нощта на музеите и галериите, пърформанси на Галерия „Резонанс”, концерти на АМТИИ. През лятото на 2012 г. организира серия от Летни танцови работилници. „Пътят-Следата” е първият цялостен хореографски спектакъл на Ивайло Иванов и Елена Здравкова. Ще бъде представен на 08.06.2013 от 18ч. в камерна зала на Драматичен театър Пловдив.
 
 

За автора

Вашият коментар