Танцьори омагьосаха учениците от Руската (ВИДЕО и СНИМКИ)

Израелските таньори от Angela Dance Company показаха как може да се прикове лесно вниманието на ученици за цял учебен час

Танцовата компания гостува на ЕГ „Иван Вазов“ – официален партньор на Международния фестивал „Черната кутия”. Вече за втора година гимназията домакинства част от фестивалните събития и приобщава младите хора към танцовото и театралното изкуство, представяно на фестивалната сцена на „Черната кутия“.

Мириан Енджъл сподели пред учениците, че макар да говорят различни езици, единствено чрез танца хората могат да стигат един до друг, да си общуват и да споделят. Секунди по-късно младите хора бяха затаили дъх и отказваха да мигнат, за да не изпуснат и действие от хореографията на Angela Dance Company, а накрая с бурни аплодисменти оглушиха физкултурния салон в гимназията. Някои от учениците дори лично благодариха на танцьорите за изнесения спектакъл.

Те са съвременна танцова компания с освежаващ артистичен подход, свързващ изпълнителят и публиката чрез физическа и театрална комуникация. Компанията е базирана в Ерусалим – най-горещата точка на Израел с мултикултурна си природа, и черпи артистично и интелектуално вдъхновение от сложността и многообразието на града. Angela Dance Company в един от водещите гласове на израелската танцова сцена.

В програмата на „Черната кутия“ танцьорите от Израел ще можете да видите на 4-ти юни (събота) от 19:00 в Камерна Зала на Драматични театър. 

Запознайте се с фестивалния дневник на "Черната кутия" воден от екипа на mediacafe.bg ТУК

За автора

Вашият коментар