Те свирят, а за нас ОСТАВА хубавата емоция (СНИМКИ)

За пореден път група „Остава“ взриви пловдивската сцена

В сърцето на всеки от нас, който поне веднъж се е докоснал до музиката на група като тази, остава искрица, която тлее постоянно. Тази искрица си е там и чака всеки удобен момент да бъде разпалена. А какъв по-подходящ случай от концерт. На такова именно събитие се радваха жителите на града под тепетата през изминалия уийкенд в „BeeBop“.

В съботната вечер на сцената се качиха любимците на редица фенове на лежерното рок звучене „Остава“. Те изпълниха едни от най-популярните си парчета. Цялата публика скачаше и пееше заедно с тях. Събралата се тълпа беше така многобройна, че почти пръскаше заведението по шевовете.

Един върху друг, ръка до ръка, крак върху крак… звучи ви задушно и болезнено. Да, но всъщност всички присъстващи бяха така унесени от нежните ритми, че се превърнаха в едно цяло. Една добре сработена машина с редица колелца, които се въртят около собствената си ос, напяват тихичко и се радват на участието си, макар и пасивно в случващото се мероприятие. 

В един момент групата, сякаш усетила тази хармония и синхрон, остави микрофона на почитателите си. А те се представиха достойно за оказаната им чест и изпяха всяка думичка високо и щастливо, макар и леко фалшиво. 

Усмивки грееха въпреки всичко върху лицата. Дами и господа от разнообразна възрастова група запечатваха спомена с телефоните и съзнанията си. Представлението бе така добро, че излизането на биз беше неизбежно… А всъщност се повтори цели три пъти. Но за всяка нова песен аплодисментите бяха още по-въодушевени и гръмки.

В един момент, почувствали се взаимно близки, музикантите и публиката започнаха своеобразен диалог. От пространството пред сцената се питаше „Ще ви видим ли скоро отново?“ , а сцената весело отговаряше утвърдително. 

Провокиран от любовта на феновете към тяхната музика, вокалистът (Свилен Ноев) реши да сподели за времето си на пловдивска сцена през 1997-ма, когато този тип песни не са се приемали така леко. 

„Тогава ние им звучахте, ами…нали знаете, сега май се говори често за тези джендър истории. Радваме се обаче, че с времето всички пораснахме за този тип музика.“

Така с шеговита нотка той обясни щастието си да е на пловдивска сцена с публика, която приема, разбира и харесва това, което групата твори и иска да ОСТАВи на почитателите си.

Музикалните събития в Пловдив ще намерите в сайта на клубовете ТУК

 

За автора

Вашият коментар