Тези долу с квадратите (СНИМКИ)

Безплатният концерт беше израз на благодарност към почитателите на ТДК, които с общи усилия успяха да съберат нужната сума и да приберат „заседналия“ в Щатите нов китарист на групата – Жаклин Дишлиев – Джей

Въпреки новия си експериментален вид, пространството в подземния етаж на Петното на Роршах в събота вечер се оказа крайно недостатъчно да побере всички дошли за концерта на The flying detachment и ТДК. Пост-културната сцена на долното ниво вече си има ново оформление. Барът бе преместен вдясно от вратата, а сцената – в дъното. За сметка на изгубената амфитеатралност, помещението, олицетворение на ъндърграунд културата на Пловдив, изглеждаше по-пълно от всякога и със сигурност тази практика ще става все по-необходима, когато говорим за събития с такава посещаемост. И с такъв заряд. С други думи – Пост-културната сцена се оказа прекалено малка физически да приюти огромния смисъл, който произвеждат създателите ѝ.  

Напук на текста от песента „Мебели“, това е доказателството, че всеки може да бъде върнат от буквалните и метафорични си чужбини, когато е викан от подобна кауза. Убеден съм, че това няма да е последният случай на завръщане, за който момчетата и публиката им ще спомогнат. Защото тъкмо такива действия са способни да променят средата около нас и да я правят с една идея по-поносима, с една идея по – ТДК.

Благодарим им за снощното задоволяване на абстиненция, както те сами наричат концертите си. Чувството беше същото и сред всички останали. 

Пожелаваме им един ден да пренесат свой концерт от Петното на някой стадион, пък дано и той да е под тепетата. 

Снимки: пост-културната сцена в Петното

Още такива запомнящи се събития може да намерите само в mediacafe.bg и plovdivclubs.com

Вашият коментар