Пловдив се включва в протеста срещу забраната за къмпинг

Протест против забраната за къмпингуване ще има тази вечер и в Пловдив

От 18:00 часа днес, пред Община Пловдив ще бъдат разположени „къмпингуващите“, които ще протестират срещу проектозакона за забрана за къмпингуване „Тъй като сме на къмпниг все пак – задължително палатки, добро настроение, музикални инструменти и всякакъв вид арт демонстрации се поощряват“, приканват организаторите във фейсбук страницата на събитието.

„Докато ние все още се опитваме да осъзнаем новината, че депутатите забраниха палатките и караваните по морето, от Министерството на "туризма" ни изненадаха със законопроект, в който смятат да разширят това из цялата територия на страната. Обявиха ни война, която ще загубят! Защото няма по-истинска почивка от тази сред природата.“ – категорични са екоактивистите.

Те са недоволни от идеята на Министерството на туризма да бъде въведена глоба от 200 лева за диво къмпингуване извън регламентираните за това места. Освен това се предвижда и глоба от 1000 лв., ако след въпросното къмпингуване има установено и замърсяване на околната среда

Искаме преди управляващите да забраняват нещо да предложат регулации! Искаме да не изтриват тази част от туризма, силно разпространена в целия свят, а да помислят за развитието й в България и привличането на европейските любители на този вид природосъобразна почивка! Искаме закони, а не забрани!“, споделят още младите хора.

Протестите започнаха в София на 1-ви март. Това ще бъде и първия протест и в града под тепетата.

Вашият коментар