The Prodigy се завръщат на SPIRIT of Burgas

Подгряват канадците Sum 41

На 4 август ще имаме уникалния шанс да сме едни от първите в Европа, които ще чуят на живо парчета от дългоочаквания нов албум на The Prodigy, носещ работното все още заглавие How To Steal A Jet Fighter. Очаква се той да бъде „по-мрачен” и тежък, както самият фронтмен на британците Лиам Хаулет каза в едно от първите си интервюта по повод новата тава. Той сподели, че след парти албума от 2009-та Invaders Must Die всички са супер ентусиазирани да са отново заедно в студио, както и от по-тъмния и „сериозен” стил на парчетата, който той самият предпочита.

Подготовката за концерта им вече е факт. Изгражда се най-голямата сцена в България и на Балканския полуостров с размери 27 на 18 метра и височина 20 метра. “Най-великата денс група за всички времена” (според класацията на сп. Mixmag) обещава мощно изпълнение, влудяващи сценични ефекти и както винаги уникален сетлист, които няма как да не гарантират поредното неповторимо Beck’sperience изживяване на плажа на SPIRIT of Burgas. Част от всичко това ще бъде и Beck’s – немска марка бира номер едно в света, която за поредна година с гордост партнира на фестивала.

Канадската банда Sum 41 ще зарови пръсти в бургаския пясък непосредствено преди гигантите The Prodigy. Започнете физическа подготовка отсега, а преди концерта не забравяйте да загреете колене, защото Sum 41 ще ни оставят без дъх от танци, подскоци и ще изкарат всички видове движения от телата ни. На сцената на SPIRIT of Burgas ще прозвучат парчета както от последния студиен албум на бандата, Screaming Bloody Murder, така и незабравими златни хитове.

Историята на групата започва през 1996 г., когато Deryck Whible и Steve Jocz се събират и създават група под името Kaspir. Променят името още същата година, на 28 септември, поради участие в шоуто Supernova, което пък се случва да падне на 41-то число на лятото, и хоп – Sum 41 (от summer, лято). В момента групата се състои от Deryck Whibley (вокал, ритъм китара), Tom Thacker (соло китара, бек вокал), Jason McCaslin (баскитара, бек вокал) и Steve Jocz (барабани). Трудно е да се определи жанрът на Sum 41, поради сложната комбинация от различни музикални стилове и по-зрелия, сериозен, и тежък саунд в късните албуми – от поп пънк, пънк рок и рапкор стилът им преминава към по-тежки стилове като алтернативен рок и алтернативен метъл.

Дебютният албум на Sum 41 идва през 2001 г., All Killer, No Filler, а успехът въобще не се бави – още първият сингъл, Fat Lip, достига номер едно във всички класации. All Killer, No Filler е сертифициран платинен албум в САЩ, Канада и Великобритания. След него следват още четири студийни албума Does This Look Infected? (2002), Chuck (2004), Underclass Hero (2007) и Screaming Bloody Murder и средно по 300 концерта годишно! Sum 41 обожават дългите световни турнета, повечето от които продължават повече от година. Именно благодарение на тяхното европейско турне ще можем да ги видим по време на най-горещия летен фестивал на Балканите SPIRIT of Burgas.

 

За автора

Вашият коментар