Тревога! Петното се изнесе в Бургас

С Муфта и Таралежков дойде краят на лятото

Под сгушените от студ на купчини есенни листа, на Пост-културната сцена в Петното на Роршах, група Муфта, с Bggz Rubbit и Митко Таралежков официално сложиха край на лятото. Лятото е само наужким, не само, когато замирише на печени чушки, а и когато навън вали лек студен дъжд, а в подземието на Петното последните мохикани си спомнят за топлите дни под ритъма на ска. 

Група Муфта дадоха силен тласък на вечерта, като ни помогнаха да си признаем, че сме „жива беда”. Въздухът в Пост-културната сцена взе осезаемо да се затопля от енергията и танците, а Муфта обявиха „тревога” с една от най-известните си песни. 

Ска-партито здраво подгря избралите за своя петъчна крепост Пост-културната сцена и те трябваше да се охладят малко на студения въздух пред Петното, преди на сцената да излезе култовия Митко Таралежков. 

Съвършена поезия изпълни подземието на Петното изпод струните на китарите на Таралежков и Bggz Rubbit. Лятото и морето оживяха сякаш за последно преди да ги отпратим на заслужена почивка, поне до другата година. Публиката, усетила края на най-носталгичния сезон, се беше заредила предвидливо с Бургаско, за да допълни атмосферата. Тази вечер Петното беше в Бургас на плажа, под Комините. 

Тръгвайки си, усетихме и миниатюрните капки дъжд, посипали се върху нас, които ни върнаха обратно в Пловдив, обратно в есента. Без слънце, без бриз, но с едно леко позабравено лято в главите, лято, което още не искаме да пуснем да си ходи.

Какво представлява Пост-културната сцена ще научите от организатроите от ТУК.

Фотограф: Панайот Стефанов

 

Вашият коментар