Не 3, а цели 5 дни безплатни прожекции в новия 3D планетариум в Пловдив

Новият дигитален планетариум в сградата на Регионалния природонаучен музей в Пловдив ще има своето промоционално откриване следващата седмица.

Пловдивчани първи ще имат възможност в продължение на пет дни безплатно да гледат прожекциите в новия 3D планетариум. 

Прожекциите започват от утре 19 октомври в 12 часа и ще продължат до петък, 23-ти включително.   

Часовете за прожекциите са, както следва: 9.30, 10.30, 12.00, 13.30 и 15 часа, като само в деня на откриването – 19 октомври 2015 г. първата прожекция ще бъде в 12.00 часа! Времетраенето на филма е 30 минути. Входът е свободен, без предварителна резервация, уточни директорът на музея гл. ас. д-р Огнян Тодоров.

Това е първият в страната 3D планетариум. Куполът му е с диаметър 8 метра, с 50 седящи места, които ще пренасят хората в реална обстановка –  природата, космоса и на други места. Мащабният ремонт на Регионалния природонаучен музей се осъществява със средства, отпуснати целево от общинския бюджет в размер на почти 2 милиона лева. Реалната цена на посещение на прожекциите ще бъде 10 лева, споделиха от музея миналия месец. 

Природонаучният музей вече фигурира във всички туристически маршрути и указателните табели на Пловдив и ще е още една от многобройните атракции в града ни. 

Подробна информация за 3D Планетариума ще намерите ТУК.

Вашият коментар