Тъпани и гайди ще озвучат столицата през септември

Концертът е по повод 5-годишнината на формацията Тъпани и гайди

На 11 септември 2015 София ще се превърне в столица на съвременния фолклор със специалния концерт на Тъпани и гайди. Концертът е по случай петия рожден ден на формацията и ще събере на една сцена известни изпълнители от Родопите, танцьори, музиканти и гост изпълнители.

Събитието ще бъде една от последните възможности да се насладим на традиционния родопски звук под открито небе – своеборазна кулминация на наситената лятна фолклорна програма, включваща съборите в Рожен и Гела.

Тъпани и гайди е формация, която съществува от 2010 година. Традиционният родопски звук е заложен в основата на звученето й, но в групата се срещат първобитни инструменти от три различни континента. Австралийското диджериду – най древният духов инструмент в света, кахон – древен перуански ударен инструмент и каба гайдата – един от първите дървени духови инструменти на Балканите. Всички тези инструменти плюс гайдарите от „100 каба гайди” и прекрасния вокал на Валентина Добрева ще ви отнесат през девет планини в десета.

Организаторите са подготвили много изненади и смело наричат музиката на Тъпани и гайди „фолколрът на нашето време“. А след няколко дни участниците в концерта ще организират двудневна рекламна кампания на живо, по време на която можете да усетите част от атмосферата на събитието и да спечелите билети за него.

Своеобразният флашмоб с тъпани и гайди ще измине маршрута от НДК – бул. Витоша – Св. Неделя – Народен театър – градинката на Кристал – Борисовата градина. Освен по музиката, ще познаете участниците и по фланелките, на които ще пише „11.09.2015 г. Тъпани и гайди“.

Пет от най-харесваните снимки ще донесат на притежателите им по 2 безплатни билета за концерта на 11 септември.

Всички, които вече са били на концерт на Тъпани и гайди знаят много добре, че преживяването не може да се сравни с нищо друго. Не забравяйте да доведете и приятели на 11 септември 2015 от 20 ч. в столичния клуб „Маймунарника“, Борисовата градина. Вратите ще отворят в 18 ч., когато ще можете да се включите в различни уроци по танци и каба гайда. А след 23 часа концертът ще продължи в акустичен формат.

Билети може да купите от мрежата на Eventim и Ticketlogic .

 

Вашият коментар